Vedere Detaliată

Comunicat de presă comun de la Bioenergie Springe și Stadtwerke Springe: Rețea de încălzire regenerativă pentru Springe Süd

Utilitățile municipale intenționează să înființeze un sistem de încălzire locală în zona Harmsmühlenstrasse pentru a alimenta clădirile de acolo cu încălzire locală produsă din biogaz. Facilitățile DRK și ale spitalului, dar și centrul școlar și alte clădiri ar putea fi furnizate din această rețea de încălzire. Utilitățile municipale vor prelua biogazul din fabrica de pe Schwarzen Koppelweg și îl vor transforma în electricitate și căldură. În acest scop, se investesc în jur de două milioane de euro în construcția conductelor de biogaz, a două centrale combinate de căldură și energie (BHKW) și a două rețele locale de încălzire în Springe Süd.

comunicat

Odată cu construirea conductelor, biogazul va fi transportat către cele două noi CHP-uri, unde va fi rafinat în energie electrică și căldură. Scopul este de a genera electricitate pentru aproximativ 2.500 de gospodării și căldură pentru aproximativ 500 de gospodării.

Pentru a alimenta electricitatea generată în CET în rețeaua existentă, utilitățile municipale construiesc, de asemenea, două noi stații de medie tensiune. Două noi rețele locale de încălzire sunt instalate pentru utilizarea căldurii. Punerea în funcțiune a cogenerării este planificată pentru acest an.

Directorul general al Stadtwerke, Helmut Rohmann: „Cu noile sisteme de aici, în Springe, producem energie electrică și căldură din materii prime regenerabile. Tehnologia combinată de căldură și energie (CHP) cu biogazul ca combustibil neutru în CO2 este cel mai eficient mod de a genera energie. Spre deosebire de centralele electrice convenționale, căldura generată în timpul generării de energie este utilizată pentru încălzire. Clienții și mediul beneficiază în mod egal de acest lucru - iar Springe este un pas mai departe în implementarea programului de acțiune pentru protecția climei. "

Friedrich Henkels, co-inițiator al fabricii de biogaz: „În Stadtwerke Springe am găsit un partener care completează în mod ideal proiectul nostru. În calitate de operator al fabricii, ne putem concentra asupra producției de biogaz, în timp ce Stadtwerke Springe își oferă expertiza în comercializarea energiei electrice și a căldurii. Prin cooperare, vedem că utilizarea pe scară largă a căldurii generate în locația predestinată pentru acest model este din ce în ce mai sigură. "

Un contract pe care Stadtwerke îl va încheia cu „Bioenergie Springe GmbH & Co. KG” reglementează cooperarea pe o perioadă de 20 de ani.